Pátyolgató Óvoda

ahol minden pátyi gyerek megfordul...

Aktuális

Sorozatos bombariadók - megnyugtató megoldás

Megszűnt a tüzérségi gránátok okozta veszély a Csicsergő Óvodában! A Készenléti Rendőrség tűzszerészei a keddi és szerdai bombariadókat követően, csütörtökön és pénteken már tervezetten érkeztek Pátyra és módszeresen mindent átvizsgálva tették biztonságossá a területet.
Az Önkormányzat és a Rendőrség helyi vezetői közötti jó kapcsolatnak, valamint az Országos Rendőrfőkapitány segítőkészségének köszönhetően, a kötelező feladaton felül vizsgálták át az óvoda feltöltött udvarát újra, valamint a forrásnak számító Pincehegy feletti terület egy részét a szakemberek.

Az óvodában immár csak drótot és szöget talált a fémkereső, a Pincehegyen levő földkupacból azonban további robbanótesteket ástak ki a tűzszerészek. A munkában a PVK erőgépe is részt vett, a problémás földhalom szétterítésében segédkezett. Végül a veszélyes tárgyakat, a megfelelő biztonsági távolság betartása mellett, a helyszínen robbantották fel. A munkát hétfőn folytatják,  a teljes földkupacot átvizsgálják. Ha újabb robbanótestet találnak, azzal hasonlóképpen járnak el, mint csütörtökön és pénteken.
Mindeközben az Csicsergő ovi udvaráról az ide hozott földet, noha azt a Honvédség és Rendőrség tűzszerészei többször is átvizsgálták, a PVK teljes egészében kiszedte és elszállította, így az ide járó gyermekek a legnagyobb biztonságban térhetnek vissza saját helyükre hétfőn.

Az események után köszönettel tartozunk a PVK, az Óvoda, az iskolák és az Önkormányzat dolgozóinak, a Magyar Honvédség és különösen a Rendőrség munkatársainak, akik biztonságunk érdekében, a kötelességükön felül ellenőrizték le újra a veszélyes területet, amiben kiemelkedő szerepe volt az Országos Rendőrfőkapitánynak és a Budakeszi Rendőrőrs Parancsnokának. Köszönjük a szülők és a környéken lakók türelmét és együttműködését is, ami nagyban hozzájárult a gyors és eredményes munkához!

Pátyolgató Óvoda 2016